Celler Gelamà, Vilajuïga

El celler Gelamà, fundat el 1892, és el celler més antic de la regió de l'Empordà DO. Els descendents de la família han recuperat la tradició familiar elaborant vins nous. Sense perdre l’essència del celler, es centra en productes que marquen la diferència.

Actualment, el Celler Gelamà produeix vi ecològic fermentat en àmfores amb les varietats autòctones de raïm cultivades en un clima únic de l’Empordà.

Degut a la demanda, es van especialitzar en el vi escumós que viatjava a la Xampanya, a França, per descobrir de primera mà els secrets d’aquest producte. Van començar a promocionar la seva “Xampany” el 1926. El 2010, els descendents de la família van tenir nous reptes: van recuperar el mètode tradicional de producció de vi també utilitzant àmfores de fang per a la fermentació i van incorporar l’agricultura ecològica. El 2015 van commemorar el 75è aniversari de la seva última ampolla escumosa.

Mas Gelamà

La masia de la família Falgàs té inscripcions que s’han trobat a les parets de l’any 1805. Ha estat declarada Patrimoni Arquitectònic de Catalunya per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que la Masia data del segle 1800, està molt ben cuidada i aviat es convertirà en un hotel. Al celler, el nou propietari ha invertit una quantitat considerable en la modernització del celler als nivells actuals de necessitats de fabricació. Gelama és l’únic celler de la regió amb coves subterrànies que li proporciona un control natural de la temperatura per a l’emmagatzematge de vins, cosa que suposa un estalvi considerable de costos i contribueix a estalviar el planeta de l’escalfament global.

Caves Gelamà ​ Carrer de l'Estació 6

17493 Vilajuïga, Girona, Spain

info@gelama.cat 

+34 972 53 19 26 +34 683 50 49 37

  • Twitter
  • TripAdvisor
  • Facebook
  • Instagram

Links | Legal Notice | Sitemap

© ALL RIGHTS RESERVED - Copyright 2020 gelamà.cat