• Twitter Basic Black
  • Trip Advisor App Icon
  • Facebook Basic Black
  • Instagram Basic Black

Caves Gelamà ​ Carrer de l'Estació 6

17493 Vilajuïga, Girona, Spain

info@gelama.cat | +34 972 53 19 26

© ALL RIGHTS RESERVED - Copyright 2016 gelamà.cat

Links | Legal Notice | Sitemap

Celler

Gelamà és un dels cellers més antics de l'Alt Empordà. Després de 75 anys d'inactivitat, l'any 2007 els descendents de la família van convertint-se així en un dels primers cellers que productors de vins mono varietals de l’Empordà.

La finca Gelamà consta de 14 hectàrees i està repartida en diverses vinyes on es conreen, de forma ecològica, diferents varietats de raïm: garnatxa negra, macabeu, carinyena, merlot, syrah i cabernet. Per a la fermentació utilitzen àmfores, creant així sabors i productes únics, com per exemple vi escumós (cava) ancestral i vi escumós Blanc de noir de Garnatxa, entre uns altres.

els nostres Vins

GELAMÀ 75 ANYS edició limitada

 

Varietat: 100% Macabeu
Elaboració: Brut Nature, 12 mesos (del maig 2015, desgorjat a mà).
Nota de tast: Color groc pàl·lid, evolució lenta i bombolles fines amb una bona formació de rosari. Aromes netes i afruitades, amb un marcat caràcter cítric i floral. Final elegant i equilibrat, afruitat i fresc, amb notes de poma madura. El diòxid de carboni ben integrat, amb excel·lent equilibri sucre-acidesa. Postgust llarg i delicat.
Maridatge: Arròs, fideuà, mariscs i sushi.
Alcohol: 11%

SEDUCCIÓ

 

Varietat: 100% Macabeu
Elaboració: Collit a mà i d'hora per aconseguir un vi fresc i lleuger. 24 hores d'emmagatzematge en fred a 7ºC. Lleugerament pressionat (60% de rendiment). Després de netejar-ho d'impureses es fermenta en àmfores (720 l de capacitat).
Nota de tast: Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, brillant, clar i transparent. Aromes primaris de fruits verds i cítrics. Fresc i viu en paladar, amb una acidesa marcada i ben integrada. Lleuger i persistent.
Maridatge: Arròs, fideuà, mariscs, sushi i risotto.
Alcohol: 12%

FINCA DESCORBES

 

Varietat: 100% Macabeu
Elaboració: Collit a mà, de vinyes de més de 60 anys d'edat. 24 hores d'emmagatzematge en fred a 7ºC per preservar els aromes. Posterior maceració dels pells del raïm durant 12 hores. Fermentat en barriques de roure francès (300 l de capacitat) i després envellit sobri emboliques, realitzant diversos mètodes de battonnage.
Notes de tast: Color verdós groguenc. Aromes de codony madur, pinya, cítrics (aranja), fonoll i flors blanques (ametller). Potent i complex. En boca és dens, suau i sedós. Manté un bon equilibri, finor i elegància. Cremós.
Maridatge: Pollastre amb gambes "Mar i muntanya", mandonguilles amb sípia, foie-gras, formatges semi-curats i curats, aus i carns vermelles.
Alcohol: 14%

INTENS

 

Varietat: Garnatxa, Merlot i Carinyena.
Elaboració: Collit a mà en caixes de 10 kg, amb 24 hores d'emmagatzematge en fred (7 ºC) per evitar l'oxidació i preservar les aromes. Piegeage suau manual. Fermentat a 24 ºC, macerat durant 15 dies. Envellit dos mesos en barriques de roure francès (300 l de capacitat).
Notes de tast: Color cirera Borgonya amb intensitat de color elevada. Aromes de fruits vermells, torrat, vainilla i espècies. En boca és corpulent, llis i suau. De sensació retro-nasal llarga.

Maridatge: Ideal per a carns, formatges, cargols.
Alcohol: 14,5%

ARBRE BLANC

 

Varietat: Garnatxa, Merlot and Carinyena.

Alcohol: 14.5%

 

QUE SORTIRÀ AVIAT